Nick Berg

Woensdag 12 Mei 2004 om 11:27

Vijf gemaskerde mannen vermoorden de Amerikaanse telecomspecialist Nick Berg en verspreiden de beelden via Internet. Ik ga die beelden hier niet linken - verdere verspreiding leidt tot weinig goeds, vrees ik. Als we de titel van het filmpje mogen geloven is de moordenaar Abu Musab al-Zarqawi (echte naam: Ahmad Fadhil al-Khalayleh), volgens de VS een vazal van Bin Laden, volgens Europa juist leider van een concurrerende groep - in elk geval een gezochte terrorist die verantwoordelijk is voor onder meer de bomaanslag in Casablanca en het bloedbad onder de Shiiten in Najaf, dat hij samen met bondgenoot Moqtada al-Sadr aanrichtte. Geen doetje. Maar waarom dan een bivakmuts dragen, als je tegelijkertijd je naam prijsgeeft om een statement te maken terwijl de die bij die naam hoort wijd en zijd bekend is? Ook strategisch is dit niet slim. De steun voor de Amerikaanse bezetting van Irak was nog nooit zo laag, : de publicatie van de foto's van mishandelde Iraakse gevangenen markeert het punt waarop meer Amerikanen tegen dan voor de oorlog waren. Lees je nu de fora, dan is de haat weer opgelaaid. Het voorzichtige besef dat de Amerikanen geen heiligen zijn en dat wat meer bescheidenheid en realisme ze wellicht zou sieren is in een klap weggevaagd. De GI's hebben gezworen Nick te zullen wreken: deze ochtend zijn er meteen 20 volgelingen van al-Sadr door hen neergeschoten in een poging de macht van al-Sadr te breken: waar de VS de laatste weken juist zeer omzichtig opereerde om de gemoederen te bedaren lijken ze nu alle reserves te laten varen.

Slecht, heel slecht is dit voor de Moslimgemeenschap. Ik hoop op een ondubbelzinnige veroordeling, luid en duidelijk, juist uit alle moslimstaten. Wereldwijd was er verontwaardiging over de mishandeling van de Iraakse gevangenen door 'beschaafde' VS soldaten. Laat de moslimwereld nu een duidelijk signaal geven dat dit moorddadige gedrag niets met de Islam van doen heeft, laat ze een storm van protest ontketenen. Die geluiden bleven uit toen de lijken van Amerikaanse soldaten door de straten van Faluhdja werden gesleept; ik hoop ze nu te horen. Of zou de bakermat van de westerse beschaving inderdaad ten prooi gevallen zijn aan barbarisme?

JihadWatch

Hiervoor: "Command influence" | Hierna: "Staatsgeheim" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for Dave

Het menselijk potentieel.

Higher than Heavenly Creatures, Lower than animals…

Dave (URL) · 12-05-’04 12:29 · Reageer op Dave

gravatar for Meindert  (:$)

hopen op een ONdubbelzinnige veroordeling is natuurlijk altijd goed… en hopen dat ze een duidelijk signaal geven dat dit moorddadige gedrag niets met de Islam van doen heeft… daar op w88 is altijd goed. maar gaat dat wel komen? is t w88 niet tevergeefs?

het gedrag van de GI’s is niet goed te praten. maar het gedrag van de moslimwereld is net zo min goed te praten. “oproepen tot uitroeien van t Israëlische volk, het minachtend handelen met lichamen van gesneuvelde vijanden, volken proberen uit te roeien met gifgassen (koerden) en het martelen en doden van Christenen in hun land. (Avakti, (met nog ergens een h ertussen) een naar nederland gevluchte irakees, is daar een voorbeeld van) en dan natuurlijk niet te vergeten de reactie van verreweg de meeste moslims op 9/11.”

ik bedoel maar te zeggen… ook al zou die reactie van afschuw komen… is het volk het daar wel mee eens? de regeringen kunnen zoveel zeggen om een mooi/vredelievend beeld van hun volk te tonen.

nu mar w88 op de reactie!

grtz

Meindert (:$) · 12-05-’04 12:58 · Reageer op Meindert (:$)

gravatar for ik

Je kan niet alle moslims aanrekenen wat een relatief “kleine” groepering aanricht.

ik · 14-05-’04 21:06 · Reageer op ik

gravatar for Meindert

“kleine” groepering??? hoe klein?

Meindert · 17-05-’04 11:55 · Reageer op MeindertVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!