At the turn of the tide

Woensdag 05 Mei 2004 om 10:23

Het afgelopen jaar heb ik wat meer nagedacht over mijn persoonlijke doelen, mijn gaven, mogelijkheden en onmogelijkheden. zette me er recent tijdens de Willowcreek conferentie "Leadership is a journey... Refuelling is essential" toe aan om dat breder te trekken. Hij stelde dat een goede test om te beoordelen of je functioneert in overeenstemming met je bedoeling, je energiebalans is. Ieder mens heeft drie gaven, zegt hij in een parafrase op Christian Schwarz, waarbij de ene gave sterker aanwezig is dan de ander. Tijd en energie die je investeert in je belangrijkste gave levert energie op ("refuels you"). De tweede gave is meer energie-neutraal, maar "gives you some energy boost.". De derde consumeert alleen maar energie, letterlijk zegt Bill zelfs: "depletes you": besteed je te lang, teveel energie aan je verkeerde gave, dan put dat je uit. Zijn opmerking dat dit niet alleen binnen Gods gemeente opgaat maar ook in je werk, heeft me opnieuw aan het denken gezet.


De combinatie van Bill Hybels' woorden en Rick Warren's 'Purpose Driven Life' heeft me geholpen m'n gedachten te structureren en zo langzaam verder te werken naar een conclusie die relevantie heeft voor m'n leven. Het is tijd voor een verandering.


I'll keep you posted.

Hiervoor: "3voor12 wint Gouden Pixel" | Hierna: "Responding to Torture" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for Dave en Eef

Change is good…

Ik ben erg benieuwd naar je bevindingen :-)

Dave en Eef (URL) · 05-05-’04 13:04 · Reageer op Dave en EefVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!