Oranjehotel

Dinsdag 04 Mei 2004 om 11:44

Onze VaderHet Nationaal Archief opende deze week twee nieuwe sites. Naast 'De Oorlogsgids', een overzicht van de 25 meest gestelde vragen over de Tweede Wereldoorlog en hun antwoorden, kwam ook 'Oranjehotel' online.


"Oranjehotel is de geuzennaam van een deel van de beruchte Scheveningse strafgevangenis uit de Tweede Wereldoorlog. Hier hield de Duitse bezetter tienduizenden verzetsstrijders vast, afkomstig uit alle geledingen van de Nederlandse samenleving. In de Doodenboeken zijn de foto's bijeengebracht van 750 Nederlanders die de gevangenis niet hebben overleefd, of van hieruit naar een concentratiekamp zijn gebracht en daar zijn omgekomen."


De site bevat een schat aan materiaal, waaronder afbeeldingen van de stille getuigen van het leed: de graffiti die de gevangenen op de muren achterlieten.

Oranjehotel

Hiervoor: "Foul play" | Hierna: "JD's book" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!