Sneeuw!

Donderdag 26 Februari 2004 om 10:25

Luid blaffend maakt Colder om half acht duidelijk dat onze ochtendwandeling wat zijn blaas betreft geen verder uitstel verdraagt. Terwijl Rineke eerst de kids nog van een boterham voorziet trek ik er daarom maar vast op uit. Jas en bergschoenen aan, kop koffie naar binnen gegoten, een uitgelaten hond om me heen dartelend en een twaalf centimeter dik pak sneeuw voor de boeg. Terwijl de zon langzaam hoger klimt wandel ik door naar ons favoriete uitlaatplekkie, een fraaie natuurstrook langs de geluidswal bij de A2. De rest zal snel volgen met de oude houten slee waar we in mijn herinnering als kinderen elk jaar mee speelden, terwijl hij bij ons vooral ongebruikt op het zoldertje van de schuur ligt omdat er zelden genoeg sneeuw ligt. Of zou mijn geheugen me parten spelen?


De digitale camera ligt op de zaak, dus had ik een diafilm uit de koeling gegrist en een van m'n Olympus camera's maar weer eens geladen. De batterijen bleken schoon leeg, maar ook die lagen nog op voorraad. Prachtige plaatjes kunnen schieten - maar ja, eerst laten ontwikkelen, dan m'n diascanner terugvragen (ik leen ook altijd alles uit!) en de boel digitaliseren... het zal dus nog even duren voor u de resultaten te zien krijgt.


Tijdens m'n graai in de koeling kwam ik ook nog een handvol belichte films tegen van de laatste vakantie in Frankrijk, nu anderhalf jaar geleden. Die was ik compleet vergeten... toch maar eens laten ontwikkelen, nu ik toch langs de fotozaak moet.    Vroegah, toen ik nog 'chemisch' fotografeerde, verdienden ze daar toch al snel een paar duizend gulden per jaar aan me: veel films, veel batterijen en af en toe een lens of andere accessoire als impulsaankoop als je toch in de winkel staat.


    Maar de SmartMedia kaartjes absorberen nu gewillig de resultaten van mijn fotografische driften en staan ze zonder morren weer af aan m'n Mac, die ze in de praktisch onverzadigbare archieven van iPhoto opslaat. Af en toe stel ik een webalbumpje samen, of brand een foto-CD om in de DVD speler te leggen. Muziekje eronder, lekker op de bank foto's kijken. De fotozaak ziet me zelden tot nooit meer. Als veel meer consumenten die metamorfose hebben doorgemaakt (en ik vermoed dat dat er nogal wat zullen zijn), is dat slecht nieuws voor de fotodetailhandel.


Na een uurtje wandelen, sleetje glijden (lekker hard van de geluidswal af!) en ravotten is het tijd voor warme chocolademelk. Terwijl de kids buiten een

bouwen belt binnen compagnon Erik op, met de mededeling dat mijn afspraak van vanmiddag heeft afgebeld. Hijzelf probeert al anderhalf uur Nieuwegein uit te komen op weg naar een klant in Amersfoort, maar dat wil dus nog niet echt vlotten ;-). Ik kijk even op Internet naar de files en constateer dat hij op beide mogelijke routes in lange files zal stranden. Rechtsomkeerts! Straks kruimel ik op m'n gemakkie naar kantoor, als de wegen wat beter begaanbaar zijn.


Hiervoor: "Rinspeed Splash" | Hierna: "Sneeuwpop" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for Joëlle

In De Meern was het ook mooi hoor! Maaike en ik hebben door de sneeuw gebaggerd naar de bushalte… (en onze broeken kletsnat) ach ja, we gingen toch richting zwembad ;-)

Joëlle (URL) · 26-02-’04 21:01 · Reageer op JoëlleVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!