Gaan voor Go(u)d

Zondag 11 Januari 2004 om 20:36

Zozo, weer eens een logje van mij, Joëlle.
Gister; 10 januari, ben ik naar de Nationale Jongeren Gebedsdag te Utrecht geweest. Het was in de Jacobi kerk. Ik ging met Paul, Maya, Martin en Jeroen van tienerclub. Maya was helemaal overdonderd toen ze de kerk binnen kwam. Ze zit zelf in Evangeliegemeente de Morgenstond in een schoolgebouw. Ik zelf ken de Jacobi best wel (kom er wel eens ;)). 'k Heb Maya en Paul dus ff een rondleiding door de kerk gegeven. We waren immers een halfuur te vroeg :D. Nou... precies 30 minuten voor het begin begon de countdown al :D Op een graat videoscherm voorin de kerk. Stel je voor... een kerk uit de 13e(?) eeuw met een videoscherm, complete band, allemaal speakers en ander audiogrut :D Alleen de voorpret was al cool, wat zou dat worden? ;)

Ikzelf hou van het uitbundige zingen en muziek maken, zoals op de EO-Jongerendag. De welkomsttekst waarin onder andere werd gezegd "We gaan het dak eraf zingen" en denkend aan het dikke dak van de Jacobi ;););)... Wow. Strakke band die heel goed op elkaar was ingespeeld. Pro Deo heten ze. Top band :D Maar goed, het was niet alleen zingen. Na een aantal opwekkingen was een spreker aan de beurt. Bram van Rheeberg sprak. Wow... Hij's goed!!! Heel pakkend. Hij begon over een voetbalwedstrijd. Het voorbeeld van een supporter; bier, bierbuik, nooit gevoetbald, of iig het niet kunnen. En maar schreeuwen vanaf die zijlijn en op alles en iedereen commentaar hebben (Héé scheids, kijk uit je doppen! Dah's buitenspel jóh!) Dat moeten we als christenen niet doen; we moeten zelf het veld opgaan. Zelf de wedstrijd spelen. En bedenken dat het niet onze wedstrijd is, maar die van God. En dan de vraag: "Ga je voor goud, ga je voor God?!" Het was mooi hoe hij sprak! Ook dit: als mensen vragen "Ben je christelijk?" zegt hij "Nee, ik ben christen!" Het verschil? Christelijk is een bijvoeglijk naamwoord, christen een zelfstandig naamwoord! Dat vond ik ook mooi

Nou, daarna, was het eerste gebedsblok, want daar ging het om, het BIDDEN! Er waren gebedspunten op het scherm en je moest met 'totaal onbekenden' (in de meeste gevallen) bidden, gewoon je voor of achterburen en groepjes maken van 4-5 mensen... Kewl hoor!

Na het bidden was er weer een blok zang, de collecte en toen pauze... Met die pauze stop ik ook ff en ga ik een andere keer (morgen) weer verder met mijn verhaal.. ook ff un pauze ;)

Hiervoor: "Nieuw rapport, oud nieuws" | Hierna: "Bedrijfshumor" | Naar de voorpagina | E-mail joelle

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!