Perseus - The Blogging Iceberg

Maandag 06 Oktober 2003 om 15:12

Gevonden in de essay lijst van BloggerCon: wat cijfertjes uit de blogosphere. De onderzoekers bekeken 3634 weblogs die gebruik maken van een van de acht grote weblog-diensten zoals Blog-City en BlogSpot, samen goed voor ruim 4 miljoen blogs. Blogs als deze (gehost op een eigen server) bleven dus buiten beschouwing, waardoor toch een wat vertekend beeld ontstaat. Zo kan ik u verzekeren dat ik geen 13-19 jarige vrouw ben, en ook de updatefrequentie van Kole's Queeste (150 berichten in 3 maanden) is niet te vergelijken met het door de onderzoekers gevonden gemiddelde van eenmaal per twee weken. Tweederde van de blogs lag er zelfs totaal verweesd bij. Een paar andere opvallende cijfers: slechts 1% van de blogs wordt dagelijks bijgewerkt. Ruim 80% van de blogs linkt naar externe sites, maar de traditionele nieuwssites komen er met slechts 9,9% van de links bekaaid vanaf.
Perseus - The Blogging Iceberg

Hiervoor: "Peppelbos, Houten" | Hierna: "Cijfertjes" | Naar de voorpagina | E-mail zenz

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!