Peppelbos, Houten

Zondag 05 Oktober 2003 om 19:39

Geocaching is een van onze passies. Lekker wandelen door de natuur op zoek naar de cache: een waterdichte doos met 'goodies', waarvan je de locatie met behulp van een GPS-ontvanger, kaart, kompas en ouderwets spoorzoeken moet achterhalen. Een heerlijke hobby, voor alle jaargetijden. Wil je er meer van weten, bezoek dan de geocaching.nu website. Daar staat een uitstekende uitleg.

De afgelopen weken stonden wat betreft geocaching helaas in het teken van veel gezwam: verhitte telefoongesprekken en oververhitte emails. Het bestuur van de Stichting Geocaching dreigt ten onder te gaan aan een fatale combinatie van een slechte teamplayer met grote dadendrang, al of niet vermeend gebrek aan vertrouwen, verschillende lange tenen en bovenal lichtgeraaktheid door pure uitputting, net nu een van de belangrijkste doelstellingen op een haar na gerealiseerd is. Aan mij steeds de twijfelachtige eer de partijen weer 'on speaking terms' te krijgen. Door al die ellende kwamen we niet meer toe aan cachen... Vandaag besloten we daarom om twee caches te lopen en alle sores lekker achter ons te laten.

Op deze pagina staan een paar van de plaatjes die ik onderweg schoot (klik steeds voor de hele foto). Ik ben ronduit slecht in namen: wie weet hoe het heet mag het zeggen ;-)

Dit noemden wij vroeger rietsigaren. Als je ze verbrandt stinken ze een uur in de wind...

Dit is een dagpauwoog, toch? Impressive, die grote nep-ogen. En ze leiden de aandacht effectief af van de echte ogen.

Geen idee hoe deze plant heet: het is iets heester-achtigs.

Hiervoor: "Prins Clausbrug tijdens de spits" | Hierna: "Perseus - The Blogging Iceberg" | Naar de voorpagina | E-mail zenz

Reisgenoten

gravatar for Jan Willem

Mooie foto’!

Jan Willem (URL) · 06-10-’03 17:14 · Reageer op Jan Willem

gravatar for Jan Willem

Mooie foto’s!

Jan Willem (URL) · 06-10-’03 17:14 · Reageer op Jan Willem

gravatar for Azimuth

Mooie foto’s idd.

Die onderste foto van die roze bloemetjes met oranje besjes is een Kardinaalsmuts. mijn ouders (oude hippies) plantten voor elk van hun kinderen een boom (of struik ;-) en voor mij was dat, idd, een Kardinaalsmuts.
Die staat nog ergens in Friesland waar die te groot werd om mee te verhuizen…..

Azimuth ( E-mail ) · 07-10-’03 00:33 · Reageer op Azimuth

gravatar for dutch mamma

Is inderdaad een Kardinaalsmuts! Ik heb jaren gewoond in een gebied met zandgrond en daar groeiden ze fantastisch! Op mijn huidige kleigrond-tuin doen ze echter niks…

Geocatching lijkt me heel leuk, maar dat apparaat ligt voorlopig nog even buiten mijn budget! ;)

dutch mamma (URL) · 07-10-’03 01:16 · Reageer op dutch mammaVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!