De button van nu

Woensdag 10 September 2003 om 16:57

Kent u 'm nog, de button? Zo'n rond speldje, waarmee je je steun betuigde aan de anti-kernwapen beweging, het IKV, ICTO of de vredesbeweging in het algemeen? Eerst was het leuk, maar toen de commercie zich erop stortte en de buttons van DoeMaar en het Goede Doel de buttons van de Hogere Doelen wegdrukten, raakte de lol er snel vanaf. Hoe dan ook, het was destijds een leuke en effectieve manier om je standpunten te verkondigen. Sympathiek ding, zo'n button.

Don Park heeft nu een briljante brainwave: Virtual Protest Ring Tones, ringtones voor je mobieltje die luidkeels via een jingle of spreekkoortje een standpunt kenbaar maken. Een soort button-van-nu, zeg maar. Tegen e-patenten bijvoorbeeld, of tegen spy-chips. Je telefoon als uithangbord van je persoonlijke visie en levensstijl. Eigenlijk niets nieuws: mijn mobieltje speelt een zelfgemaakte Venice-ringtone voor de ene beller en U2's "With or without you" voor de andere en op de display prijkt een foto van mijn geliefde. Moderne mobieltjes bieden vele mogelijkheden om ze uniek en persoonlijk te maken. Zijn ringtones niet big-business? Het vernieuwende aan het idee is het inschakelen van deze 'personal identifiers' om een maatschappelijk relevante boodschap te communiceren.

En nu maar hopen dat de commercie dit uitstekende idee niet vernaggelt. Voor je het weet hoor je om de haverklap overal om je heen "Veronica is keihard terug!" of "BNN zit in de shit! Ben jij al lid?". En dat lijkt me nu weer he-le-maal niets...
Don Park's Daily Habit

Hiervoor: "Wim Bouw" | Hierna: "CERT waarschuwt: nieuw lek in Windows" | Naar de voorpagina | E-mail zenz

Reisgenoten

gravatar for Jan Willem

Cool! Alleen dan moet er ook een zijn: ‘EO, horen zien geloven’ :-p

Jan Willem (URL) · 10-09-’03 19:20 · Reageer op Jan WillemVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!