Petitie tegen e-Patent

Dinsdag 09 September 2003 om 17:50

De impact van het Eolas '906 patent dreigt catastrofale vormen aan te nemen. Kort samengevat omvat het patent het idee om interactieve functionaliteit te laten werken in een browseromgeving, waarbij interactiviteit ruim moet worden gezien: van startknop tot volledige game. Denk aan Flash, QuicktimeVR, Java, JavaScript, HTML in Modal Dialog windows, noem maar op: alles wat je kunt embedden, alles wat geen integraal onderdeel van de browser is.
Op 22 september stemt het Europese Parlement over het al dan niet honoreren van software patenten in Europa. Het gaat dan om zaken als een installatie-voortgangsindicator (de bekende blauwe balk), disk-caching, het gebruik van kleuren om citaatniveau's weer te geven enz. Het toekennen van patenten op deze overal toegepaste technieken betekent een grote slag voor de softwareontwikkeling. Teken de petitie!
Petitie

Hiervoor: "Stinkend rijk..." | Hierna: "Wim Bouw" | Naar de voorpagina | E-mail zenz

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!